Zero Waste HoReCa Project: Προωθώντας τον τουριστικό τομέα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομική ανθεκτικότητα!

Zero Waste HoReCa Project: Προωθώντας τον τουριστικό τομέα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικονομική ανθεκτικότητα!

🌟Η Δρ. Ξένια Ι. Λοϊζίδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΚΤΗς, και ο κ. Ανδρέας Γιώρτσιος, Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola στην Κύπρο, συνομιλούν με τον Νικήτα Κυριάκου για το πρόγραμμα Zero Waste HoReCa και για τις 10 μικρές και μεσαίες κυπριακές τουριστικές επιχειρήσεις που αναγνωρίστηκαν για τις αειφόρες πρακτικές τους στην τελετή βράβευσης «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2025» !

💡Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα— που υλοποιείται από την ΑΚΤΗ με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) — συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με τις επιχειρήσεις HoReCa του Δικτύου να υιοθετούν καλές πρακτικές που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους και ενισχύουν την οικονομική τους ανθεκτικότητα.

🟢 Οι δέκα νικητές ξεχώρισαν ανάμεσα σε 380 πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Zero Waste HoReCa, αντανακλώντας την αποστολή του προγράμματος: να προωθήσει την πράσινη μετάβαση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου προς ένα αειφόρο μέλλον. Αυτή τη στιγμή, το Δίκτυο αριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη και συνιστά το πρώτο δίκτυο αυτού του χαρακτήρα που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο.

Ευχαριστούμε θερμά τον ANT1 TV Cyprus και την εκπομπή Μέρα Μεσημέρι για τη φιλοξενία!

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Zero Waste HoReCa”, που υλοποιείται από την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και στοχεύει στην προώθηση αειφόρων πρακτικών στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Share:

More News